رشته ی شنوایی شناسی یکی از زیر شاخه های علوم پزشکی است که وظیفه ی مطالعه ی شنوایی و اختلالات آن را برعهده دارد. که مواردی چون ارزیابی شنوایی و تعادل و تشخیص اختلالات آن،حفاظت و پیشگیری از شنوایی و آموزش و توانبخشی را شامل می شود. رشته شنواييشناسي داراي چهار حيطه اصلي است که عبارتند از 1- ارزيابي و تشخيص اختلالات شنوايي و تعادل 2- پيشگيري و حفاظت شنوايي که به بررسي آلودگيهاي صوتي کارخانجات و مراکز پر سروصدا ميپردازد و تلاش ميشود تا خسارتهاي ناشي از آلودگي صوتي به حداقل برسد. 3- توانبخشي شنوايي، که شامل ساخت و تجويز انواع قالب گوش و تجويز و ارزيابي وسايل کمکشنوايي مانند سمعک ميشود. 4- آموزش و مشاوره با افراد کمشنوا و ناشنوا، که در اين حيطه شنواييشناس به فرد کم شنوا طرز استفاده از سمعک را آموزش داده و او را با اصوات مختلف آشنا ميسازد و به ناشنوا لب خواني و گفتارخواني را آموزش ميدهد. هم چنین امکان ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد برای این رشته وجود دارد.
🔹توانایی های لازم: دقت ، لازمه رشته شنواييشناسي است. چرا که اگر يک شنواييشناس ، آزمايشهاي مورد نياز را با دقت انجام ندهد، حتي ميتواند باعث يک عمل جراحي بيدليل شود که نه تنها هيچ فايدهاي ندارد بلکه مضر هم خواهد بود.
هم چنین دانشجوی این رشته باید به علم فیزیک علاقه مند باشد و به علوم تشریح و فیزیولوژی به ویژه در زمینه شنوایی احاطه داشته باشد
🔹بازار کار: شنوایی شناس می تواند در بخش شنوایی شناسی بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، مدارس ناشنوایان، مراکز نگهداری سالمندان، معلولین و کودکان، کارخانه ها و مراکز صنعتی کار کند. با داشتن تجربه و سرمایه لازم نیز می تواند به طور مستقل کار کرده و در صورت داشتن شرایط ( از جمله داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر، داشتن سابقه 2 حداقل کارسال برای تاسیس دفتر در تهران و مراکز استان ها و حداقل1 سال برای سایر شهرستان ها) دفاتر ارزیابی شنوایی تاسیس کند. افرادی که تحصیلات تکمیلی در این حوزه دارند، می توانند در دانشگاه ها و مراکز آموزشی تدریس کنند. به طور کلی چون این شغل از مشاغل نو و جدید در کشور بوده و سابقه طولانی ندارد، قابلیت رشد و پیشرفت خوبی دارد و پیش بینی می شود از آینده شغلی خوبی نیز برخوردار باشد.
🔹حداقل رتبه مورد نیاز برای قبولی دولتی شنوایی شناسی سال 97 در منطقه1 3000-4000، در منطقه 2 5000-6000 و در منطقه 3 3000-4000 می باشد.
🔹تیپ های شخصیتی مناسب برای این رشته بر اساس تست MBTI:
INFP+سایر تیپ های معرفی شده برای رشته #بینایی_سنجی
🔹تیپ های شخصیتی مناسب برای این رشته بر اساس تست استرانگ: جست و جوگر