تجزیه نوری آب پروتون در فتوسنتز تبدیل آب به هیدروژن پروتون -تجزیه آب با نور چگونه آب در تیلاکوئید تجزیه می شود ، تجزیه آب با نورالکترون های آب در تیلاکوئید – در تجزیه نوری چه اتفاقی می افتد ؟
در فتوسیستم 2 آنزیمی وجود دارد که مولکول آب را تجزیه می کند و الکترون های حاصل از این تجزیه به فتوسیستم 2 می روند در نتیجه کمبود الکترونی فتوسیستم 2 از این طریق جبران می شود.
چرا به این مرحله وابسته به نور می گوییم ؟
عمل تجزیه آب که توسط آنزیمی در فتوسیستم 2 رخ می دهد به علت فرایند هایی است که به اثر نور مربوط می شود یعنی در صورتی که اثر نور وجود نداشته باشد تجزیه آب نیز صورت نمی گیرد و کمبود الکترونی فتوسیستم 2 جبران نمی شود.به همین علت به این تجزیه آب تجزیه نوری آب گفته می شود.
تجزیه نوری در کجا انجام می گیرد؟
تجزیه نوری آب در فتوسیستم 2 رخ می دهد (در کتاب درسی نظام قدیم به این مطلب اشاره نشده گفته است که تجزیه نوری آب توسط آنزیمی که در سطح داخلی غشای تیلاکوئید وجود دارد صورت می گیرد و الکترون ها به فتوسیستم 2 منتقل می شود)
در تجزیه نوری چه اتفاقی می افتد ؟
محل تجزیه نوری آب در سطح داخلی تیلاکوئید است یعنی تجزیه نوری آب در خود فتوسیستم 2 و در سطح داخلی آن انجام می گیرد. در نتیجه این تجزیه نیز الکترون اکسیژن و پروتون به وجود می آید.
- پس می توان گفت که الکترون اکسیژن و پروتون در سطح داخلی تیلاکوئید ساخته می شود و تجزیه نوری آب باعث افزایش غلظت این مواد در داخل تلاکوئید می شود.
همان طور که اشاره شد اکترون حاصل از این تجزیه نوری کمبود الکترونی موجود در سبزینه A را جبران می کنند و پروتون هایی که در اثر این تجزیه به وجود می آید در داخل تیلاکوئید تجمع و باعث اسیدی شدن فضای داخلی تیلاکوئید می شوند.
H₂O+2H⁺→⅟₂O₂+2H⁺
توجه داشته باشید که به ازای تجزیه یک مولکول آب دو پروتون و دو الکترون ساخته می شود و هر دو الکترون به سبزینه a انتقال داده می شوند.
همچنین در برابر تجزیه دو مولکول آب نیز یک مولکول اکسیژن ساخته می شود.پس تجزیه نوری باعث افزایش غلظت اکسیژن داخل تیلاکوئید می شود که طی فرآیند انتشار از غشای تیلاکوئید به استروما می رود.
3 پاسخ
عالی قشنگ بود
نظام جدیده مطالب؟ مثل محل تجزیه اب؟
بله