حرکت شیره پرورده توسط یاخته های زنده صورت میگیرد
نیم نکته: یعنی آوند آبکشی شیره پرورده رو جا به جا میکنه که اونم یاخته های زنده داره
میان یاخته ی آوند آبکشی شیره پرورده را از یاخته ای به یاخته دیگر منتقل می کنند پس در شیره پرورده نسبت به شیره خام هم کند تر و هم پیچیده تر جابه جا می شود
قند و مواد آلی در مرحله اول جا به جایی وارد آوند آبکشی می شوند که این فرایند با مصرف ATP رخ می دهد
نیم نکته : به این عمل بارگیری آبکشی میگن پس بارگیری با مصرف انرژِی صورت میگیره!
بعد از ورود قند و مواد آلی به یاخته های آوند آبکشی غلظت مواد بالا می رود در نتیجه باعث افزایش غلظت و کاهش پتانسیل آب آب از یاخته های آوند چوبی وارد آوند آبکشی می شود
نیم نکته: آب در آوند آبکشی وجود داره ولی چون غلظت آن با ورود مواد کم میشه آب بیشتر از آوند چوبی میاد پس همه مولکول های آب آوند آبکشی از آوند چوبی نمیاد
در مرحله آخر قند و مواد آلی با مصرف انرژی و انقال فعال باربرداری آبکشی می شوند
پاسخ تشریحی سوال 131 کنکور تجربی 1401
در سوال 131 کنکور سراسری یک سوال کاملا چالشی در ارتباط با ویژگی های حشرات مطرح شده بود که در ویدیوی زیر به تحلیل این